WARSZAWA 29 WRZEŚNIA 2012 ROKU – MANIFESTACJA POD HASŁEM ,, OBUDŹ SIĘ POLSKO”

KOMUNIKAT

Międzyzakładowa Organizacja Związkowa NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. w Dąbrowie Górniczej  informuje członków związku, że zgodnie z decyzją Komisji Krajowej nasz związek weźmie udział w manifestacji, która odbędzie się  w dniu 29 września 2012 roku  w Warszawie pod hasłem ,,Obudź się Polsko”

Marsz jest wyrazem sprzeciwu nie tylko wobec dyskryminacji telewizji Trwam, ale także szeregu działań podejmowanych przez obecną ekipę rządzącą, m.in. podniesienia wieku emerytalnego dla kobiet i mężczyzn mimo zdecydowanego sprzeciwu społeczeństwa , wzrostu podatków, rozrostu biurokracji, nepotyzmu w spółkach Skarbu Państwa, katastrofalnego zadłużenia, antyrodzinnej polityki rządu i likwidowania gospodarki. „Polska rzeczywiście powinna się obudzić.

Zapisy na manifestację prowadzone są w siedzibie związku budynek PROMYK pok. Nr 9, jak również u przewodniczących Wydziałowych i Spółek ,,córek”.

Dokładne godziny odjazdu autokarów podamy w osobnym komunikacie. Dodatkowych informacji w sprawie planowanych przez Solidarność demonstracji można uzyskać pod nr. tel. 51-13 i 58-63

Kwiecień 2020
« Mar