NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. na uroczystosciach z okazji 32 rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych !!

Delegacja NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o.  wraz z Pocztem sztandarowym  w dniach 31 sierpnia w Gdańsku i 3 września w Jastrzębiu Zdroju uczestniczyła w uroczystościach z okazji 32 rocznicy powstania Solidarności i podpisania Porozumień Sierpniowych.

Solidarność Koksowni Przyjaźń co roku bierze udział w tych uroczystościach. Staramy się być obecni i w Gdańsku i w Jastrzębiu Zdroju oraz 11 września na Hucie Katowice, gdzie podpisano porozumienia Katowickie. Nasz związek nie chce dzielić Solidarności na tą pierwszą, drugą, czy trzecią, jak robią to Ci, dla których Solidarność była tylko odskocznią dla szybkiej  kariery politycznej, czy biznesowej. Na zarzuty między innymi Prezydenta Wałęsy, Piotr Duda odpowiada bardzo prosto: nie byłem ani w pierwszej, ani w drugiej, ani w trzeciej Solidarności, ale jestem w Solidarności od 20 września 1980 roku.

Wrzesień 2018
« Lip