32. Urodziny Śląsko-Dąbrowskiej Solidarności

Zbliża się 32 rocznica podpisania Porozumienia Jastrzębskiego i Porozumienia Katowickiego, czyli urodziny śląsko-dąbrowskiej Solidarności. Regionalne obchody rocznicy odbędą się w Jastrzębiu Zdroju 3 i 8 września.

3 września (w godzinach popołudniowych) pod pomnikiem Porozumienia Jastrzębskiego przy kopalni Zofiówka (d. Manifest Lipcowy) zostanie odprawiona msza polowa pod przewodnictwem metropolity górnośląskiego abp. Wiktora Skworca. Nie będzie przemówień, nie będzie defilady VIP-ów. Po prostu po mszy złożymy kwiaty pod pomnikiem. Bardzo serdecznie zapraszamy na tą mszę zarówno poczty sztandarowe jak i członków naszego związku. Natomiast 8 września będziemy świętować 32. urodziny naszego związku na Stadionie Miejskim  w Jastrzębiu. Z tej okazji organizujemy tam piknik i koncert.
Podczas imprezy wystąpią m.in. The Blues Experience, Kabaret Młodych Panów oraz Dżem. Początek pikniku o godz. 16.00,  o godz. 17.00 rozpocznie się występ kabaretu, następnie zagra The Blues Experience, potem odbędzie się konkurs, a w finale o godz. 20.00 wystąpi gwiazda wieczoru – zespół Dżem.

Bardzo serdecznie zapraszamy!!!

Wrzesień 2017