XVII Karczma Piwna Koksowników 2021

25 września 2021 roku w Hali widowiskowo-sportowej DorJan w Sosnowcu odbyła się XVII Karczma Piwna Koksowników Koksowni Przyjaźń  zorganizowana przez Międzyzakładową Organizacje Związkową NSZZ Solidarność JSW KOKS S.A. Karczmę Piwną rozpoczął przewodniczący Solidarności JSW KOKS S.A – Koksowni Przyjaźń Zenon Fiuk, który gorąco przywitał  wszystkich członków Solidarności oraz zaproszonych gości.

Po czym przekazał prowadzenie XVII Karczmy Piwnej Koksowników ,, Wysokiemu a w sprawach Piwnych Nigdy Nieomylnemu Prezesowi ANDRZEJOWI POTĘPIE ”.

Karczma piwna Koksowni Przyjaźń przejdzie do historii jako udana. Dowcipne hasła nawiązujące do aktualnych spraw koksowni, wesołe przypowiastki, scenki, konkursy, to wszystko mogło się podobać. Podczas konkursu wyłoniono Króla Piwnego którym został Jacek Imbor.

Nie zabrakło również tych najważniejszych, czyli członków NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń, którzy tradycyjnie świetnie bawili się przy dużych ilościach piwa i smacznych golonkach.

NSZZ Solidarność dziękuję wszystkim uczestnikom i sponsorom XVII Karczmy Piwnej za miłą i kulturalną zabawę i zaprasza już wszystkich na KOLEJNĄ XVIII Karczmę ,, już za rok”.

Listopad 2022