XVI Karczma Piwna Koksowników 2019

11 maja 2019 roku w Hali widowiskowo-sportowej DorJan w Sosnowcu odbyła się XVI Karczma Piwna Koksowników Koksowni Przyjaźń  zorganizowana przez Międzyzakładową Organizacje Związkową NSZZ Solidarność JSW KOKS S.A. Karczmę Piwną rozpoczął przewodniczący Solidarności JSW KOKS S.A – Koksowni Przyjaźń Zenon Fiuk, który gorąco przywitał  wszystkich członków Solidarności oraz zaproszonych gości : Zarządy JSW KOKS S.A. i  JSW S.A.które reprezentowali Pan Mariusz Soszyński i Pan Mariusz Drapał. Region Śląsko-Dąbrowski reprezentowali Dariusz Gierek i Andrzej Karol. Obecni byli Dyrektorzy Koksowni Przyjaźń i Radlin: Pan Tomasz Grzyb i  Krzysztof Gozdek. Tradycyjnie obecni byli Minister Energi Krzysztof Tobiszowski i Minister Sprawiedliwości Michał Wójcik. Obecni byli Parlamentarzyści Prawa i Sprawiedliwości Posłowie Jacek Osuch, Robert Warwas, Waldemar Andzel. Senat reprezentowali  Pan Arkadiusz Grabowski i Michał Potoczny. Obecny był również Marszałek Województwa Śląskiego Pan Dariusz Starzycki. Obecni byli również  Prezesi naszych Spółek ,,córek”  na czele z Prezesem ZREM-BUD Sp. z o.o. Panem Andrzejem Muchą oraz Prezesi Spółek wspierających organizację Karczmy.

Po czym przekazał prowadzenie XVI Karczmy Piwnej Koksowników ,, Wysokiemu a w sprawach Piwnych Nigdy Nieomylnemu Prezesowi ANDRZEJOWI POTĘPIE ”.

Karczma piwna Koksowni Przyjaźń przejdzie do historii jako udana. Dowcipne hasła nawiązujące do aktualnych spraw koksowni, wesołe przypowiastki, scenki, konkursy, to wszystko mogło się podobać. Podczas konkursu wyłoniono Króla Piwnego którym został Jacek Imbor.

Nie zabrakło również tych najważniejszych, czyli członków NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń w liczbie  550 osób, którzy tradycyjnie świetnie bawili się przy dużych ilościach piwa i smacznych golonkach.

NSZZ Solidarność dziękuję wszystkim uczestnikom i sponsorom XVI Karczmy Piwnej za miłą i kulturalną zabawę i zaprasza już wszystkich na KOLEJNĄ XVII Karczmę ,, już za rok”.
>>>>>>>> GALERIA ZDJĘĆ <<<<<<<<

Wrzesień 2019