PRACOWNICY BTS BEZ PIENIĘDZY NA ŚWIĘTA !

W spółce BTS Sp. z o.o. sytuacja staje się coraz bardziej napięta obecny od ponad dwóch lat Prezes Zarządu Pan Zygmunt Kopczyński doprowadził swoimi decyzji do eskalacji konfliktu ze stroną społeczną, która reprezentując stanowisko pracowników domaga się wypłaty nagrody z okazji świąt Bożego Narodzenia.

Jak mówią sami pracownicy są już zmęczeni i sfrustrowaniu sytuacją panującą w spółce od czasu kiedy stanowisko Prezesa Zarządu objął Pan Kopczyński cytując jednego z nich „tak źle się jeszcze nie pracowało”, dodatkowo rozmowy i spotkania dotyczące polityki płacowej od chwili kiedy nastał Pan Kopczyński kończą się regularnymi sporami zbiorowymi, które osiągają wynik rekordowy w historii istnienia spółki, możną wręcz powiedzieć, że za kadencji Pana Zygmunta Kopczyńskiego spór zbiorowy trwa bezustannie.

Pracownicy spółki przypominają również, że od momentu kiedy została utworzona spółka BTS poprzez wydzielenie jej z Koksowni Przyjaźń nagroda z okazji Świąt Bożego Narodzenia była regularnie wypłacana.

Sytuacja panującą w spółce za którą odpowiada Prezes Zarządu Pan Zygmunt Kopczyński doprowadziła do przeprowadzenia referendum strajkowego, które odbyło się 11.12.2019r, a sami pracownicy są w pełni przekonani o jego pozytywnym wyniku i już przygotowują się do organizacji strajku.

Luty 2020
« Sty