Poseł Janusz Śniadek, poseł Stanisław Szwed

Janusz Śniadek i Stanisław Szwed – solidarnościowi kandydaci na posłów – ze znakomitymi wynikami wyborczymi dostali się do Sejmu.

Janusz Śniadek kandydował z okręgu gdyńskiego.  Osiągnął bardzo dobry rezultat, poparło go dokładnie 26 440 wyborców. Były przewodniczący „Solidarności” uzyskał najlepszy wynik na liście, pokonując m. in. posłankę Jolantę Szczypińską. W całym okręgu wyborczym nr 26 osiągnął drugi rezultat wyborczy. Świetny rezultat wyborczy uzyskał też poseł Stanisław Szwed. Były wiceprzewodniczący podbeskidzkiej “Solidarności” zdobył 32 416 głosów. Uzyskał najlepszy wynik na swojej liście i drugi w okręgu wyborczym nr 27. Przewodniczący “Solidarności” Piotr Duda pogratulował obu kandydatom świetnego wyniku wyborczego. – Decyzję wyborców odbieram jako zasłużone wyróżnienie i wyraz zaufania dla Pana kompetencji zawodowych i cech osobistych. Wielkie poparcie, jakie okazali Panu wyborcy, to rezultat troski i pracy, jakie przez wszystkie minione lata wkładał Pan w działalność społeczną i parlamentarną. To również podziękowanie za szacunek, z jakimi traktował Pan każdego człowieka – napisał Piotr Duda w listach do Janusza Śniadka i Stanisława Szweda.

Lipiec 2021