IX Karczma Piwna Koksowników Udała sie na medal !!!

5 maja 2012 roku w Sosnowcu odbyła sie IX Karczma Piwna Koksowników Koksowni Przyjażń Sp. z o.o. zorganizowana przez Międzyzakładową Organizacje Związkową NSZZ Solidarność

Karczma piwna Koksowni Przyjażń przejdzie do historii jako udana. Dowcipne hasła nawiązujące do aktualnych spraw koksowni,wesołe przypowiastki, scenki, konkursy, to wszystko mogło się podobać.Wspaniała zabawa dobre jadło zakończyło się toastem przewodniczącego Zenona Fiuka: Nie ma w życiu nic piękniejszego Niż kufel piwa w gronie przyjaciół z którymi lubimy przebywać. Ale nadszedł czas wypić za zdrowie i zakończyć biesiadowanie. Za spotkanie za rok.
Na karczmie obecni byli:Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotr Duda, oraz przedstawiciele NSZZ Solidarność Regionu Śląsko-Dąbrowskiego. Obecni również byli Prezes JSW S.A.  Jarosław Zagórowski, przedstawiciele zarządu Koksowni Przyjaźń, Poseł Waldemar Andzel, oraz  Prezesi naszych Spółek ,,córek”.
Nie zabrakło również tych najważniejszych, czyli członków NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń Sp. z o.o. , w liczbie ponad 450, którzy tradycyjnie świetnie bawili się przy dużych ilościach piwa i smacznych golonkach.

NSZZ  Solidarność  dziękuję wszystkim uczestnikom i sponsorom IX Karczmy Piwnej za miłą i kulturalną zabawę i zaprasza już wszystkich na KOLEJNĄ X Karczmę ,, już za rok”.
>>> Galeria zdjęć z IX Karczmy Koksowników <<<

Wrzesień 2017