XI Karczma Piwna Koksowników 2014 – 25 lat NSZZ Solidarność Koksowni Przyjażń – Udała się na medal !!!

10 maja 2014 roku w Sosnowcu odbyła sie XI Karczma Piwna Koksowników Koksowni Przyjażń  zorganizowana przez Międzyzakładową Organizacje Związkową NSZZ Solidarność Koksowni Przyjażń.
Karczma piwna Koksowni Przyjażń przejdzie do historii jako udana. Dowcipne hasła nawiązujące do aktualnych spraw koksowni,wesołe przypowiastki, scenki, konkursy, to wszystko mogło się podobać.Wspaniała zabawa dobre jadło zakończyło się toastem przewodniczącego Zenona Fiuka: Nie ma w życiu nic piękniejszego Niż kufel piwa w gronie przyjaciół z którymi lubimy przebywać. Ale nadszedł czas wypić za zdrowie i zakończyć biesiadowanie. Za spotkanie za rok.
krol jest tylko jeden

Na karczmie obecni byli: Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotr Duda, oraz przedstawiciele NSZZ Solidarność Regionu Śląsko-Dąbrowskiego. Obecni również byli przedstawiciele zarządu JSW KOKS S.A Koksowni Przyjaźń, oraz Prezesi naszych Spółek ,,córek”.
Nie zabrakło również tych najważniejszych, czyli członków NSZZ ,,Solidarność” Koksowni Przyjaźń , w liczbie ponad  600 osób, którzy tradycyjnie świetnie bawili się przy dużych ilościach piwa i smacznych golonkach.

NSZZ Solidarność dziękuję wszystkim uczestnikom i sponsorom XI Karczmy Piwnej za miłą i kulturalną zabawę i zaprasza już wszystkich na
KOLEJNĄ XII Karczmę ,, już za rok”.

>>> Galeria zdjęć z XI Karczmy Piwnej Koksowników <<<

Sierpień 2019